Google’dan sürpriz karar

Google’ın Fotoğraflar ve Drive hizmetleri, fotoğraflarınızı bir süredir kendi arasında paylaşıyor ve eşitliyorlar. İki hizmet, Google hesabınızdaki anlamsız alanı da paylaşıyor. Ama 10 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak bir değişiklik ile bunlar sona erecek.

Facebook’tan güzel rakamlar

Değişikliği bir blog gönderisinde açıklayan Google, “Drive ve Fotoğraflar arasındaki deneyimi basitleştireceğini” söylüyor. Firmanın böyle bir adım atmasının nedeni, kullanıcılardan gelen geri bildirimlere kadar “iki hizmet arasındaki bağlantının şaşırtıcı olması”.

Temmuzdan itibaren Drive’a yüklenen fotoğraflar ve videolar, Fotoğrafla uygulamasına otomatik olarak eklenmeyecek. Benzer biçimde Fotoğraflar uygulamasına eklenen medya dosyaları, Drive’daki Fotoğraflar klasöründe görünmeyecek.

Şu anki sistemin fotoğrafları tek bir hizmetten silmek isterken, yanlışlıkla iki hizmetten birdenbire silmeye niçin olduğu anlaşılıyor. Google, otomatik eşitlemenin yerine “Drive’dan yükle” işlevini yerleştirecek. Bu işlev, Drive’daki klasörlerden resimleri elle seçerek, Fotoğraflar’a aktarmanıza müsade verecek. Bunun ardından Drive’da bu fotoğraflarda yapacağınız değişiklikler, Fotoğraflar’a yansımayacak.

Değiştirme, 10 Temmuz’dan sonra eklenecek olan resim ve videoları etkileyecek, yani mevcut medya olduğu yerde kalacak. Ancak iki hizmet arasındaki bağlantı ortadan kalkacağından, fotoğraflarda yapacağınız bir değiştirme, öteki hizmetteki fotoğrafa yansımayacak.

Hesap çapındaki depolama kısıtlaması konusuna gelirsek, Fotoğraflar uygulamasına sınırsız “yüksek kalitede” resim yüklemeye devam edebileceksiniz. Oysa Drive’da yer alan fotoğraflar, depolama kotanızdan sayılacak. Fotoğrafları “orijinal kalitede” gizlemek isterseniz, evvelden de olduğu gibi bu dosyalar, depolama kotanızdan harcayacak.

Önceki HaberBattlefield V’e Yeni Haritalar Geliyor Sonraki HaberAndroid’in Rakibi Hongmeng Geliyor!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir